Ημερίδα της ΑΔΕΔΥ για τη φτώχεια μαζί με στηρίγματα της ΝΔ

Αυτές τις μέρες που η ΑΔΕΔΥ επιχειρεί μαζί με τη ΓΣΕΕ να σώσει την αξιοπιστία της καλώντας σε διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ, οργάνωσε ημερίδα ενάντια στη φτώχεια με θιασώτες αντιλαϊκών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη 4/9, σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης οι προσκεκλημένοι του Κοινωνικού Πολυκέντρου της ΑΔΕΔΥ θα ακούσουν τι έχει να πει για την αντιμετώπιση της φτώχειας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Η. Κουσκουβέλης, οπαδός νεοφιλελεύθερων απόψεων, γνωστός συκοφάντης του φοιτητικού κινήματος, στήριγμα της αντιδραστικής πολιτικής Γιαννάκου και Στυλιανίδη στα ΑΕΙ και εκλεκτός της ΔΑΠ και του μηχανισμού της ΝΔ στα ΑΕΙ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθεί εξάλλου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την ΑΔΕΔΥ, αφού το Κοινωνικό Πολυκέντρο της ΑΔΕΔΥ συγχρηματοδοτεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημόσια Διοίκηση Ολικής Ποιότητας», ένα από τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που λειτουργούν ως δούρειος ίππος της επιχειρηματικής παιδείας και της ιδιωτικοποίησης, τόσο στο πλαίσιο λειτουργίας, όσο και στο περιεχόμενο.

Είναι φανερό ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν και να ελπίσουν από την ΑΔΕΔΥ αυτών των επιλογών. Μόνο αν πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους μπορούν να νικήσουν και να ανατρέψουν την πολιτική ΝΔ-ΣΕΒ-ΕΕ. Αυτό είναι και το μήνυμα της ανεξάρτητης εργατικής συγκέντρωσης των πρωτοβάθμιων σωματείων το Σάββατο 6/9, στην Καμάρα στις 6μμ. Το ΜΕΡΑ θα βρίσκεται εκεί με όλες τις δυνάμεις του.

Σχολιάστε